Hallja a bölcs és öregbítse az ő tanulságát, és az értelmes szerezzen érett tanácsokat.



Példabeszédek 1:6



2011. május 4., szerda

/De/generáció...

A mai motoszka is lehetne a bejegyzés címe, de ez a gondolat már jó ideje ott mocorog valahol a gondolataim hátsó sarkában, azon az eldugott kis ponton ahol már kezd körvonalazódni a téma, vagy a felismerés, de még csak homályosan. Azt hogy végül is mi hozta elő a gondolat menetet nem tudnám pontosan megmondani, de egy biztos sógornőm fogyókúrája, is némiképp közrejátszott, akár csak a saját külsőmmel való elégedetlenségem.
Persze aki nem ismer annak elmondanám, néhány évig az arányosan telt-karcsú kategóriába tartoztam, ám egy betegségnek okán felszedtem jó néhány kilót, ami elég ragaszkodónak sikerült. Még is valahogy most is jól érzem magam a bőrömben, nem érzem magam elhízva, vagy túlsúlyosnak, könnyen mozgok, bár a kondim még nem az igazi de dolgozom a kérdésen. Ez az állapot azonban csak addig tart míg nem látok egy friss fényképet, ott ahogy mondják egy világ omlik össze bennem, egyáltalán nem úgy festek ahogy érzem magam...
De miért érzem rosszul magam a gömbölyű formáimtól, hiszen arányos és szép az alakom? Na igen, csakhogy amióta a televízió ontja a filmeket, azóta önti ránk azt a torz világképet, hogy egy szép nő csak is csont és bőr lehet, ezt a gondolat torzítás persze már gyerekkortól megkapjuk, gondoljunk csak a barbi- babára, vagy a mesebeli hercegnőkre ( kivétel Fióna) mind egyforma, groteszkül aránytalan. Majd később jönnek a filmek, ahol minden sikeres és boldog ember szép és vékony, vagy kisportolt izomkolosszus ha a férfiakat nézem. A kirakatokban is csak ilyen babákat látni, a posztereken mindenhol, csoda ha tizenéves korra a legtöbbünk önértékelési zavarral küzd? Most pedig mindenki kezd felháborodni hogy milyen fiatalon folynak bele a gyerekek a felnőttek világába, és a szexbe. De hiszen minden amit eléjük rakunk erre viszi őket, a hírességek még a gyerek színészek is kihívóan öltöznek, és a szülők hagyják hogy a gyerek ezt utánozza, aztán csodálkoznak hogy sok a pedofil... sőt az internet és a tv még reklám formájában is ontja az "erotikát" csoda hogy 14 évesen már nem találni szűz lányt/ talán fiút se? Persze erre nincsenek készen és jön a nem várt terhesség, amit a szülők a kórházban könnyen elintéznek, így már is meg van tizen évesen a gyilkosság is... Hát hová degenerálódik még ez a társadalom? Minden csatornán élethű hullák, fiatalok ölik egymást lelkiismeret furdalás nélkül, mikor elégelik meg végre az emberek hogy szemetet tömnek le a torkukon reklám címszóval, és filmekkel?
Elégedetlen vagy a külsőddel? Biztos benned van a hiba, és nem az értékítéleteddel, na meg a világgal? 
Persze tudom nehéz kitörni az elvárások és a belénk nevelt elvárások közül, de megéri. E mellett én is igyekszem sportolni és egészségesen enni, de nem a fogyás hanem az egészség a fő célom, hogy jól érezzem magam. Ha pedig nem tudom megszokni a fényképem, többé nem állok gép elé, esetleg ott a photo shop :)


Íme 3 példa szerinted melyik a szép.....

Különben meg a világnak üzenem: Bibibííí engem az Úr akkor is szeret !!!!!! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése