Hallja a bölcs és öregbítse az ő tanulságát, és az értelmes szerezzen érett tanácsokat.



Példabeszédek 1:6



2012. október 3., szerda

Könyv ajánló

Újabban nagyon rákaptam az olvasásra, de mostanság nem a regények és kalandok kötnek le, sokkal inkább a keresztény ismeret terjesztő és tanító könyvek. Azok az igazán kedvenceim amiben sok bizonyságot lehet olvasni gyógyulásokról és egyéb megtapasztalásokról. Ezek mellett a különböző témájú könyvek mint a párkapcsolatokról, gyerek nevelésről, vagy épp a Szent Szellem erejéről, hitről szólók érdekelnek. Mondhatni keresztény irodalomban minden evő lettem. Az élethelyzetek hozzák magukkal mindig hogy épp milyen témájút forgatok szeretettel. 
Most egy olyan könyvet ajánlanék ami nagy segítséget nyújtott nekem, hogy átgondoljam  és megújítsam a párkapcsolatokról alkotott véleményemet. Azt kell mondanom nem csak keresztényeknek hasznos olvasmányok ezek, bár minden oldalról Isten igéjére épül és azon keresztül gondolja át ezt a kérdést.
Én magam sem találtam még meg a párom, viszont most már tudom hogyan álljak a kérdéshez, és a könyv segített hogy tisztában legyek az én szerepemmel, és hogy letudjam tenni az Úr elé. Végül is ki tudná jobban ki illik hozzám, ha nem az aki mindenki szívét jól ismeri.

Íme tehát a sorozat első része:

Joshua Harris - Búcsú a randevútól 

Belefáradtál a játékba? Mondj búcsút a randevúknak. Randevúk. Hát nincs más lehetőség? A Búcsú a randevúktól azt sugallja, hogy van. Ha Isten Igéje alapján újjászervezed szerelmi életedet, sokkal elégedettebb lehetsz, mint párkapcsolataid során valaha voltál - őszinte szeretet, igazi tisztaság és célratörő egyedüllét jellemeznek majd. 
Kérdések a párkapcsolatról:
Mi a célod egy párkapcsolattal? - Hogy magadnak örömet okozz, vagy hogy másokat szolgálj? - Visszaélsz a testeddel és az érzéseiddel úgy, hogy később, ha házas leszel, megbánod? - Ez a mostani kapcsolatod akadályoz abban, hogy egyedülállóként Istent szolgáld? 

Joshua Harris olyan előadó, aki nemcsak az otthoni iskoláztatási mozgalmon belül, de azon kívül is népszerűségre tett szert. Kiadója és szerkesztője volt a New Attitude magazinnak, jelenleg pedig pásztorképzésen vesz részt Gaithersburg-ban, Maryland államban
.



A második rész:

A szerző jól ismert már a hazai olvasóknak. Előző könyve – Búcsú a randevúktól – nagy siker volt évekig. E könyve – Társtaláló – ennek a folytatása. Út a „hogy vagy?”-tól a „boldogító igen”-ig. A könyv őszintén, a szerelmet is vállalva, újszerűen és bibliai alapon foglalkozik a kapcsolatokkal. Céltudatos randevúzásról ír. Barátságról és lehetőségről. Szerelemről, amelyre a bölcsesség ügyel. 
A szerző közben megnősült és az új tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, hogy miként találta meg élete nagy párját…


Számomra nagyon meggyőző, hogy a fiatal szerző saját tapasztalatit írja le, és barátai történetén keresztül mutatja be a hibákat, és a kitartás gyümölcseit is. Nem pusztán a levegő beszél, meg is élte mindazt amiről ír. 
Megjegyzem a harmadik részt még nem olvastam, de az már a házasoknak íródott, így ez még nem olyan sürgető számomra, de őszintén hiszem, hogy annak is nagy hasznát veszem majd.
Sajnos az első két kötethez nehezen lehet hozzájutni, azért megéri utána járni. Én antikvár bolt kínálatában akadtam rá a neten. 




Harmadik rész:

Joshua Harris - Nem a szex a baj / hanem a bujaság.
- Szexuális tisztaság, bujaságtól égő világunkban - 

Ez a "harmadik" rész!
Ez már Joshua Harris harmadik könyve ("Búcsú a randevúktól" és a "Társtaláló" után), amely továbbra is a fiatalok életében - társkeresés, nemiség - próbál hasznos útmutatókat adni. Előző két könyve hatalmas siker volt! Szülők ezrei vásárolták fel ezeket a könyveket,... végre valaki le meri írni azokat a gondolatokat, amelyeket egy szülő csak nagy üggyel-bajjal próbál elmagyarázni a gyerekeinek! Igaz voltak sokan azok is, akik a "másik oldalon" foglaltak állást, mégpedig, hogy ismerkedés (randevú) nélkül, hogyan is találhat(na) társat valaki?!
Az új könyv - ellentétben a világi könyvesboltok tömött polcaival - a bujaság ellen lép fel, mint ami kifejezetten az Istennek a nemi vágyra vonatkozó tervét pártolja. Mert egyesek abban a tévhitben élnek, hogy Isten szexellenes. ő azonban kifejezetten szexpárti, hiszen ő találta ki a szexet! 
Sőt! A szenvedélyes szex Isten ötlete volt. (Énekek éneke) A házasságon belüli tiszta szexet ünnepli. 
Nem a szex a baj - hanem a bujaság!(A "buja" és "bujaság" kifejezések mai megfelelői a: - kéjsóvár, kéjelgő, kéjelgés)



Mindenkinek jó olvasást kívánok, és remélem olyanok is kíváncsiak lesznek a sorozatra akik még a világ mércéje szerint ítélik meg a kapcsolatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése