Hallja a bölcs és öregbítse az ő tanulságát, és az értelmes szerezzen érett tanácsokat.



Példabeszédek 1:6



2010. december 7., kedd

Szülinapok, névnapok, karácsony, ....

A december nálam évek óta egy anyagi csőd, és nem csak a karácsony miatt. Baráti társaságom, és kis családom számos tagja ünnepli születésnapját e hónap elején, és persze akad név napos is szép számban.
Eddig szinte minden évben a barátaimmal kibéreltünk egy erdő széli kulcsos házat  közösen ünnepeltük meg a születés és név napokat. Volt minden ami kell, hűvös este, néhol havas is, forralt bor jó fűszeres, sok más egyéb jóféle itóka, zene, és sok barát jó hangulatban. Nem akarok álszent lenni ezek azért nagy mulatozásba csaptak rendszerint, és nagy őrültségekbe.... (persze ez mind kamasz korunk vége felé, és megtérésem előtt)
Sajnos az iskoláinkat szép lassan mind befejeztük, és a munka ezer felé sodorta a barátokat. Ez nagy próbát jelentett számunkra, de hála azért az égnek, megmaradt a jó viszony és a barátság, csupán ritkultak a találkozások. Idén nyár végén mikor ismét találkoztunk, mi magunk is ledöbbentünk mennyire  más lett minden. Ha jól számolom 3 házaspár van már köztünk, és két csodás pici lány is született, akad még aki a párjával él, és akad "magányos" is egy néhány, de mind felnőttünk s megkomolyodtunk már.
A múlt hét végén ismét összejöttünk hogy az évvégi szülinapi partikat megtartsuk, sajnos a kis erdei lak most nem volt szabad, de helyünk azért így is akadt. Egy közeli kocsma külön terme lett a miénk hajnalig, de megint csak rájöttünk változunk. Már nem hiányzott a sok sok ital, sem a fülsiketítő zene. Jó hangulatban iszogattunk és beszélgettünk, sőt még egy torta is került az ünnepelteknek. Ami számomra furcsa volt, hogy már senki sem bírt hajnalig mulatni, másnap sokan dolgoztak, és nem tudtak sokáig maradni.
Bevallom nekem nagyon tetszett, hogy egy estét átbeszélgettünk, és azt hiszem sok barátom meg is lepődött, amikor a változásokról beszélgettünk. Elmeséltem, hogy megtértem és most nagyon boldog az életem, na ezt mondjuk ők is látták rajtam :) Jó érzés hogy örömmel fogadták a változást az életemben, csak azt sajnálom hogy rövid volt az este, nem jutott mindenkire elég idő....
Egy biztos: felnőttünk, és úgy tűnik ezt valamennyien élvezzük :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése